Coronavirus

Laatste update: 28-08-2020 15:00

Algemeen

Mondmaskers zijn verplicht in openbare gebouwen voor de publiek toegankelijke delen of wanneer de afstand van 1,5m niet gerespecteerd kan worden. Dat betekent ook aan de inkom, gangen, toiletten, cafetaria wanneer je recht staat….

Trainingen

Alle trainingen zijn toegelaten, zowel contact- als contactloos. Uiteraard nog steeds met de nodige aandacht voor de (hand)hygiëne. Je ontsmet je handen bij aankomst, regelmatig tijdens de training en bij het vertrek.

De kleedkamers zijn toegankelijk, met een bezetting van max. 15 personen per kleedkamer. Na gebruik van de kleedkamers worden deze grondig ontsmet met het daarvoor voorziene product. Houd je aan de richtlijnen bij het gebruik van kleedkamers of douches. Probeer zo veel als mogelijk het gebruik van kleedkamers en douches te mijden. Douche thuis indien mogelijk. Kleedkamers en douches mogen gebruikt worden, mits het in acht nemen van de regels volgens het protocol voor sportaanbieders. Wij rekenen dan ook op een goede en veilige organisatie van het kleedkamer- en douchegebruik volgens de geldende richtlijnen. 

Spelers zorgen voor hun eigen drinkfles/drinken. Na de training kan er iets geconsumeerd worden in de kantine, dit volgens de maatregelen van de horeca: verplichte registratie (naam, datum en contact), ontsmetten van de handen, dragen van een mondmasker (behalve zittend aan de tafel).

De trainer zorgt voor de registratie van de deelnemers. De trainer probeert zelf afstand te bewaren, maar indien dit een goed verloop van de training in de weg staat is contact toegelaten binnen de trainingsgroep / sportbubbel (max. 50 personen). Draag in dergelijke gevallen een mondmasker.

*Trainingsdagen in de voorbereiding kunnen aangepast worden in functie van vriendschappelijke wedstrijden. Meer informatie via de trainers.

Wedstrijden

Competitiestart 2020-2021

De kalenders op onze website kfcvalberta.be/kalender-en-uitslagen zijn up-to-date volgens de kalenders van Voetbal Vlaanderen.

Voor Eerste Elftallen worden de provinciale competities aangevat in het weekend van 12 en 13 september 2020 met de geplande tweede speeldag. De ‘eerste’ speeldag zal worden gespeeld op woensdag 11 november 2020. De competities voor reserven worden zoveel als mogelijk gekoppeld aan de competities van de overeenkomstige eerste elftallen. Indien dit door omstandigheden onmogelijk is (voorbeeld inhaalwedstrijden midweek) zal hier naar een individuele oplossing gezocht worden of wordt de wedstrijd niet ingepland. Vriendenwedstrijden kunnen wel opnieuw worden georganiseerd. De provinciale bekers worden voor het seizoen 2020-2021 definitief geannuleerd.

De jeugdcompetities van Voetbal Vlaanderen worden zoals gepland aangevat in het weekend van 5 en 6 september 2020. Vriendschappelijke wedstrijden waren hier al iets langer opnieuw toegelaten.

Maatregelen COVID-19

Gebruik kleedkamers

Kleedkamers en douches mogen gebruikt worden, mits het in acht nemen van de regels volgens het protocol voor sportaanbieders. Wij rekenen dan ook op een goede en veilige organisatie van het kleedkamer- en douchegebruik volgens de geldende richtlijnen.

De kleedkamers zijn toegankelijk, met een bezetting van max. 15 personen per kleedkamer. Na gebruik van de kleedkamers worden deze door de gebruiker grondig ontsmet met het daarvoor voorziene product. Houd je aan de richtlijnen bij het gebruik van kleedkamers of douches. Probeer zo veel als mogelijk het gebruik van kleedkamers en douches te mijden. Douche thuis indien mogelijk.

Afspraken gebruik kleedkamers

 • Hou voldoende afstand.
 • Beperk de aanwezigen in de kleedkamer tot het absolute minimum.
 • Ontsmet regelmatig je handen.
 • Poets de kleedkamer en ontsmet klinken, banken, doucheknoppen,… met de daarvoor voorziene reinigingsspray.
 • Laat de reinigingsspray en de alcoholgel in de kleedkamer staan.
 • Maak gebruik van je eigen drinkbus/fles.
 • Mondmaskers zijn verplicht (voor publiek) bij outdoor sportevenementen wanneer de afstand van 1,5m niet gerespecteerd kan worden.

Kantine en toeschouwers

Toeschouwers zijn toegelaten en meer dan welkom, wel nog steeds verplicht om een mondmasker te dragen wanneer de afstand van 1,5m niet gerespecteerd kan worden. Het Maximumaantallen per locatie is 400 toeschouwers outdoor en 200 toeschouwers indoor. Het aantal zitplaatsen in de kantine is daardoor beperkt tot maximaal 200.

De kantine is geopend, met in acht name van de geldende maatregelen:

 • Er wordt verplicht zittend geconsumeerd. Consumeren aan de bar of rechtstaand is niet toegestaan. Er kan worden besteld en bediend aan de bar, steeds met respect voor de afstand van 1,5 meter met en tussen de klanten.
 • Tafels en stoelen laat je op hun plaats staan en worden niet mee naar buiten genomen. Er kunnen maximum 4 personen samen aan een tafel zitten, om toch zoveel mogelijk mensen een plaats te kunnen aanbieden.
 • Gasten dragen een mondmasker, behalve wanneer ze aan tafel zitten.
 • Iedereen die de kantine binnenkomt moet zich verplicht registreren (naam, contactgegevens en datum).

Bronnen (in volgorde van overtreffing): Voetbal Vlaanderen, Crisiscentrum, De Provinciale Crisiscel Antwerpen, Schrijven Provinciale Crisiscel Antwerpen d.d. 18/08/2020, Stad Geel, Communicatie AGB Sport, Communicatie PZGLM