De jeugd van Alberta: onze dieseltjes

Door het slechte weer kon er de afgelopen week niet getraind worden en dus werd er na een grondige veldinspectie beslist om de thuiswedstrijd van zaterdag 7 maart tegen Olmen op het A-terrein te spelen!

Door de rustige week zou men denken dat er energie op overschot was, maar onze ploeg is een dieseltje dat het eerste kwartier wat op gang moest komen. Maar daarna stonden de kanonnen van Thibo, Domien en Lowie beter afgericht. Dit was ook niet moeilijk want Rune verzorgde assists om duimen en vingers bij af te likken.

Als alles goed gaat heeft jeugdtrainer als ik niet veel te doen: gewoon genieten van het spelletje en de eerste zonnestralen. Onze flankspeler Rylan was duidelijk gemotiveerd door te mogen spelen op het A-veld: hij werkte als een paard en verdedigde ook goed mee. Mathieu was op de “staart” (onze terminologie voor de laatste middenvelder in onze ruit-formatie) de rots in de branding die de aanvallen niet alleen onderschepte, maar ook de opbouw voor de tegenaanval vaak lanceerde.

Ook Seth was in zijn nopjes vandaag, als “piloot” (de aanvaller in de ruit) was hij vaak onze eerste verdediger die goed de verdediging van de tegenstander ging storen. 

Iedereen had er dus weer goed genoten: we mochten zelfs een nieuwe speler verwelkomen in onze ploeg. Juul Slaets zal in de toekomst onze rood-witte kleuren met fierheid dragen! 

KFCV Alberta U8 – K. Zwal. Olmen U8: 13 – 6

Jo Fierens, 7 maart