Alberta – KFC Tongerlo: 0-3

Voetbal kan soms oneerlijk zijn en dat hebben wij gisterennamiddag aan den lijven mogen ondervinden. Storm Dennis raasde over ons terrein, maar daar hadden onze jongens geen last van. Een bedrijvige Jochem Vangeel zette zich een paar keer op zijn vertrouwde rechterflank door en kon telkens op doel besluiten, maar was wat te kwistig in de afwerking. Voorzetten van onder meer Daan Bens konden eveneens niet tegen de netten gewerkt worden. We gingen rusten met een 0-0.

In de tweede helft, kwamen de Albertanen zowaar nog snediger uit de kleedkamers. Er werd voortdurend op de helft van Tongerlo gespeeld, het enige wat zij konden doen was de bal wegtrappen omdat ze er combinerend niet door konden komen. Maar dan, zoals vaak in het voetbal, kregen we het spreekwoordelijke deksel op de neus. De Tongelse spits kon alleen op keeper Kenny Fonteyn afgaan en werkte de bal in de verste hoek weg. Onze leeuwen dreven de druk extra op, Tongerlo kroop nog verder achteruit, zelfs de spits stond bij achter de bal, ver op eigen helft. We durven hier het woord ‘anti-voetbal’ zelfs in de mond te nemen. Wat niet mocht, gebeurde toch, Tongerlo kwam eruit op de counter en scoorde de 0-2. Hierna was de veer gebroken en volgde de 0-3 nog.

Onze trein dient nu na 6 gewonnen wedstrijden even halt te houden aan het perron, om nu vrijdag weer volop verder te knallen in de derby tegen FC Punt-Larum, met de strijdersmentaliteit van weleer!