KFC Heultje – KFCV Alberta: 1 – 2

De winter is in het land en de koude wind scheerde over de grastoppen. Met een verplaatsing naar KFC Heultje waren we stiekem verplicht om met de volle punten huiswaarts te keren. Toch lag onze tegenstander de eerste helft niet onder. Aan beide kanten vielen weinig goede kansen te noteren, waardoor we met 0-0 gingen rusten.

In de tweede helft kwam Heultje sterker uit de startblokken: na iets meer dan vijf minuten spelen zetten ze hun ploeg richting de overwinning. Het was aan onze jongens om te bewijzen dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. Omdat alles dicht zat, wisten we dat de gelijkmaker vanwege een klasseflits moest komen. Man in vorm Daan Bens opende op magistrale wijze de zee aan Heultjesspelers met een voorzet naar een sterke Pieter-Jan Vos. Die laatste plaatste de bal tegen de netten.

Toen rijsde onze ploeg opnieuw richting het niveau dat we de voorbije wedstrijden op de mat legden. Met nog een paar minuten spelen leken we aan het kortste eind te trekken. Een hoekschop die de laatste van de wedstrijd zou worden. De bal gaat in het pak, velen sprongen maar één iemand sprong er bovenuit: Junior Hoffgen kopte de winnende bal met uiterste precisie tegen de netten.

Een minuutje later was het nog even flipperkast aan ons doel. Kenny Fonteyn tikte via zijn zoveelste goede parade de bal tegen de lat, waarna die door Dieter Vandeweyer onschadelijk gemaakt werd.

Volgende week ontvangen we Blauwvoet Oevel thuis. Supporters op post!