KFC Verbr. Alberta – KVC Booischot 4-0

Dat onze jongens al weken op dreef zijn, staat als een paal boven water: op 11 matchen maar 1x verloren tegen titelkandidaat Blauwvoet Oevel, maar verder een bijna foutloos parcours afgelegd. Met Booischot ontvingen we vandaag een op papier haalbare tegenstander, maar gemakkelijk ging het niet zijn. Of toch…

Het eerste halfuur van de match startte gesloten. Halve kansen waren er aan beide kanten, maar uitgespeelde kansen waren er allerminst. Tot minuut 31. Onze Gert Vranckx, die de laatste weken op dreef is, nam de assist van keeper Kenny Fonteyn dankbaar aan. Hij nam de bal op de slof en zette de 1-0 op het bord. In minuut 39 was het weer raak, Kevin Kerckhofs knalde een afvallende bal mooi binnen. Rusten deden we met 2-0, Alberta had het overwicht.

De tweede helft waren we heer en meester over het veld. We maakten de acties en speelden het balletje vlot rond. Buiten een gevaarlijke actie van Booischot die op de deklat belandde, kon de bezoekende ploeg geen vuist maken tegen onze jongens. Een knappe aanval in minuut 80, waarbij Jochem Vangeel de bal meegaf met Kevin Kerkhofs en scherp doorstak naar Jelle Gebruers, strandde op de keeper.

Uitstel van executie, want enkele minuten later was Gert Vranckx goed gevolgd en prikte de 3-0 binnen. In minuut 89 ging Jochem Vangeel nog op wandel om de 4-0 eindstand vast te leggen. Een sterke wedstrijd van onze Albertanen, de supporters zagen een leuke wedstrijd. Ook met dank aan een goed fluitende scheidsrechter, die deze sportieve match goed in de hand hield.

We zetten ons steviger in de top 6 en komen week na week korter bij de podiumplaatsen. We proberen onze goede vorm vast te houden. Volgende week zijn we vrij, maar op zaterdagavond 8 februari spelen we in en tegen Fc Rosselaar Hulsen.

Momenteel staan we eerste in de periodetitelstrijd (met coëfficiënt berekening). Volgende week mogen Oevel en K.F.C. Ezaart Sport nog aan de bak. Laat ons hopen dat zij een kleine misstap begaan. ?