KFC Immer Voort – KFCV Alberta: 2-3

Het leek alsof we een beetje last hadden van periodetitel-stress, want we begonnen deze zonnige zondagnamiddag al wankelend. Na een kwartier kwam Immervoort scherp voor doel. Kenny Fonteyn haalt het eerste schot er nog uit, maar in de rebound moest hij zich toch verslagen geven. Het leek helemaal een domper te worden toen de Voortkappellers na 35 minuten met een lobje de bordjes op 2-0 zetten.

Maar je speelt niet mee aan de kop van het klassement als je zo’n wedstrijden niet in een handomdraai opnieuw in haar plooi legt. Nog voor de rust schildert Kevin Kerckhofs de bal op het hoofd van Mathias Van Dessel. De bal zou net naast de paal gaan, maar een scherpe Gert Vranckx was er als de kippen bij en prikte de aansluitingstreffer binnen.

Na de rust werd het duidelijk dat we onze vorm van de voorbije terug hadden gevonden. Nog geen vijf minuten ver en de bal komt opnieuw in de kleine backlijn, ook wel het territorium van Gert Vranckx genaamd: 2-2.

Op het uur kregen we een nostalgie momentje dat ons deed terugdenken aan BelgiĆ«-Japan op het voorbije WK. De bal wordt vanop de flank richting Mathias Van Dessel gespeeld, die met een schijnbeweging de bal laat doorlopen naar een alleenstaande Vranckx. Met z’n derde van de wedstrijd is zijn “Gerttrick” een feit.

Het treintje naar derde is vertrokken. Tsjoeke tsjoeke tuut, vergeet niet mee in te stappen!