KFC Zammel – KFC Verbr. Alberta

KFC Zammel – KFCV Alberta: 2 – 2

We moeten eerlijk zijn: met hoe de ploegen zijn, had dit nooit spannend mogen worden. Tijdens de eerste helft hebben beide ploegen hun grote kansen gehad. Het was aan Gert Vranckx om net voor rust via een flitsende actie zichzelf vrij te draaien en de 0-1 tegen de netten te knallen.

In de tweede helft was het even ploeteren. De wedstrijd ging gelijk op maar de goede kansen waren voor ons. In de 81e minuut kreeg alweer Gert Vranckx een goede kans, maar besluit op de paal. Gelukkig was Jochem Vangeel goed gevolgd en hij kon de 0-2 binnentikken. Wedstrijd gespeeld denk je dan. Tot we in het strafschopgebied een tackle op de bal deden en Zammel een strafschop cadeau kreeg, met een grote strik errond. Onvrijwillige handsbal tijdens een sliding denken we dan, maar naar de motieven blijft het gokken. De 1-2 stond op het bord. En toen hebben we een fout gemaakt. We zijn aanvallend blijven spelen en blijven drukken, in plaats van anti-Voetbal te spelen en de bal achterin rond te tikken. 96 minuten op de klok, inderdaad u leest het goed: 6 minuten overspelen in een wedstrijd die amper stil lag, kreeg Zammel dan nog de kans op het gelijkspel. Dit namen ze met twee handen aan: 2-2. Gelukkig speelden we nog aanvallend, of de wedstrijd bleef duren tot de zon onder was, tot dat Zammels punt op het bord stond…

En ja, we moeten eerlijk zijn. We hadden het slimmer kunnen oplossen. Maar ’t zou wel leuk zijn mochten we in een wedstrijd waar we gelijkwaardig zijn toch de regels eens aan onze kant te hebben.