Alberta – KSKS Herentals: 3-1

Gisteren speelden we tegen een ploeg uit de top van het klassement, SKS Herentals, die wel moesten winnen om de voeling met de top te behouden. De wedstrijd kon voor ons niet beter beginnen, al na 6 minuten wist Pablo Oeyen het leer tegen de netten te werken. Dit was het 2e doelpunt in 2 wedstrijden voor Pablo, die er weer helemaal terug staat na een langdurige blessure. De wedstrijd ging goed op en af met kansjes langs beide kanten, maar de Herentalse aanvallen stuitten steevast op ons wederom sterk keepend sluitstuk, Kenny Fonteyn.

Maar dan….hét moment van de wedstrijd, na 36′ minuten kwam de bal in de voeten van ‘Dieter de Verlosser’ die de bal van ver buiten de baklijn enig mooi tegen de netten trapte. Als onze oude krijger scoort, doet hij het direct fatsoenlijk. Onze inzending voor de Puskás Award is alvast gekend! We gingen met deze 2-0 voorsprong ook naar de kleedkamers, rusten geblazen. De tweede helft was nog maar net op gang geblazen en hetgeen wat niet mocht gebeuren, gebeurde toch, een snel tegendoelpunt van SKS. Jeff Verlooy trapte de bal van dichtbij staalhard tegen de netten, daarmee zat de spanning ook direct weer in de wedstrijd. ‘Niet met mij’, dacht Van Doninck Ken toen hij de Herentalse keeper wat ver uit zijn doel zag staan, vanop een 35 à 40 meter trapte hij de bal beheerst over de goalie, een tweede prachtig doelpunt van deze partij.

Nadien konden we de match zonder al te veel problemen uitspelen, dankzij een collectief sterk blok. Na het laatste fluitsignaal was de ontlading immens, want wat ons voordien (net) nooit gelukt is, lukte ons nu wel, winnen tegen een topploeg! Dankzij deze overwinning zijn we nog steeds in de running voor de top-5 en zelfs de periodetitel!

Onder leiding van het duo Sterckx-T’Syen verloor Alberta slechts 1 van de voorbije 9 competitiewedstrijden, waardoor de Albertatrein momenteel onhoudbaar verder door de competitie raast! ?⚪️?